فهرست مطالب
مجله طب نظامی
سال بیست و دوم شماره 4 (پیاپی 88، تیر 1399)
- تاریخ انتشار: 1399/04/11
- تعداد عناوین: 18
-
-
صفحات 1-8زمینه و هدف
آسیب های اسکلتی عضلانی عامل اصلی ناتوانی در پرسنل نظامی هستند. در این بین کمردرد یکی از مشکلات شایع و پرخطر در میان نظامیان است. کمردرد بیشتر در پرسنل نیروی کار فعال و در محیط های نظامی نسبت به سایر جمعیت ها شایع است. لذا هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرینات اصلاحی بر کنترل پوسچر و کیفیت زندگی نظامیان مبتلا به کمردرد مزمن بود.
روش هامطالعه حاضر از نوع تحقیقات نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون بود که نمونه آماری آن را 30 نفر از نظامیان مبتلا به کمردرد با میانگین سنی 35/6 سال که بصورت تصادفی انتخاب شدند تشکیل دادند. برای اندازه گیری کنترل پاسچر و تعادل آزمودنی ها از تست تعادلی وای (Y Balance Test) استفاده شد. کیفیت زندگی به وسیله پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت (World Health Organization) اندازه گیری شد.
یافته هادر سلامت جسمانی، سلامت روانشناختی و سلامت محیطی از خرده مقیاس های کیفیت زندگی تفاوت معنی داری بین پیش آزمون و پس آزمون وجود ندارد (05/0>p). اگر چه در خرده مقیاس سلامت اجتماعی تفاوت معنی دار بود (05/0<p). تعادل در پیش آزمون و پس آزمون گروه کنترل تفاوت معناداری نداشت (05/0>p). نتایج آزمون t همبسته بر متغیر های کیفیت زندگی و تعادل گروه تجربی نشان داد که از خرده مقیاسهای کیفیت زندگی: سلامت جسمی و سلامت محیطی در پیش آزمون و پس آزمون تفاوت معناداری نداشتهاند (05/0>p) در حالی که خرده مقیاس های سلامت روانشناختی و سلامت اجتماعی در پیش آزمون و پس آزمون تفاوت معنیداری را نشان دادند (05/0<p).
نتیجه گیرینتایج مطالعه حاضر نشان داد که تمرینات اصلاحی بر شاخص های کیفیت زندگی و کنترل پاسچر نظامیان مبتلا به کمردرد مزمن تاثیر مثبت داشته است. بنابراین پیشنهاد می شود که در ارگان های نظامی تمرینات اصلاحی در کنار سایر تمرینات مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژگان: تمرینات اصلاحی، کنترل پوسچر، کیفیت زندگی، نظامیان، کمردرد مزمن -
صفحات 9-17زمینه و هدف
تمرینات ورزشی به عنوان یک عامل ضد التهابی شناخته شده است. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر شش هفته تمرین تداومی و تناوبی هم حجم بر سطوح سرمی IL-18 و CRP و همچنین نیمرخ چربی در سربازان چاق و دارای اضافه وزن صورت گرفت.
روش ها28 سرباز چاق و دارای اضافه وزن به عنوان نمونه پژوهش حاضر انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه تداومی (9 نفر)، تناوبی (10 نفر) و کنترل (9 نفر) تقسیم بندی شدند. برنامه تمرین ورزشی تداومی و تناوبی سه روز در هفته و به مدت شش هفته ادامه پیدا کرد. 48 ساعت بعد از مداخله شش هفته ای، نمونه های خونی جمع آوری شد و سطوح IL-18 و CRP به روش الایزا سنجیده شد.
یافته هاکاهش معنادار سطوح IL-18 و CRP را در گروه تمرین تداومی و تناوبی نسبت به گروه کنترل ثبت شد. تفاوت معناداری بین دو گروه تمرین برای سطوح IL-18 و CRP مشاهده نشد. علاوه بر این، بهبود معنادار نیمرخ لیپیدی در گروه های تمرین کرده در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد.
نتیجه گیریباتوجه به نتایج مطالعه پیش رو، به نظر می رسد که تمرینات استقامتی هم حجم به صورت تداومی و تناوبی نقش موثری در تعدیل عوامل التهابی از قبیل IL-18 و CRP دارند و تفاوتی بین این دو نوع تمرین در تعدیل عوامل بررسی شده وجود ندارد.
کلیدواژگان: التهاب، تمرین هوازی، اینترلوکین -18، پروتئین واکنش گر c، نیمرخ چربی -
صفحات 18-27زمینه و هدف
کوفتگی عضلانی تاخیری در نیروهای نظامی به دلیل ماهیت ماموریت آنها امری اجتناب ناپذیر می باشد و گیاه خرفه به واسطه خواص ضدالتهابی و ضد دردی تاثیر برجسته ای در افزایش عملکردشان ایفا می نماید. بنابراین هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر دوشیوه مصرفی عصاره خرفه بر شاخص های عملکردی کوفتگی عضلانی تاخیری متعاقب یک جلسه فعالیت مقاومتی برونگرا در دانشجویان نظامی می باشد.
روش ها30 دانشجوی نظامی فعال (سن 1/4±20/4 سال، وزن 7/6±76/3 کیلوگرم، قد 176/2سانتیمتر، نمایه توده بدنی 1/7±24/5) به طور مساوی و تصادفی به 3 گروه دوز بالا، پایین و پلاسبو تقسیم شدند. گروه با دوز بالا و پایین به ترتیب کپسول های 1200 و 600 میلی گرمی و گروه پلاسبو تنها کپسول حاوی نشاسته را به مدت 12 روز از یک هفته قبل تا 96 ساعت پس از فعالیت مقاومتی برونگرا (اسکات پا) مصرف نمودند. کوفتگی عضلانی تاخیری با استفاده از یک جلسه تمرین پرس پا ایجاد گردید بطوری که هر آزمودنی ها در 4 نوبت و هر نوبت با 20 تکرارو 3 دقیقه استراحت بین هر نوبت، تمرین پرس پا را با وزنههای معادل 80 درصد یک تکرار بیشینه ایزوتونیک انجام دادند و 96 ،72 ،48 ،24 ،6 ساعت پس از اجرای پروتکل تمرینی، اندازه گیری محیط ران، دامنه حرکتی فلکشن ران، درد تالاگ، درد انالوگ بصری و پرش عمودی (سارجنت) آزمودنی ها صورت گرفت.
یافته هایک جلسه تمرین مقاومتی برونگرا موجب افزایش معنا دار دور ران، درد تالاگ، درد آنالوگ و کاهش عملکرد می شود. بین شاخصهای عملکردی در شش مرحله اندازه گیری شده پیش و پس از فعالیت اکسنتریک در سه گروه تفاوت معناداری مشاهده شد P<0.05. همچنین مصرف خرفه با دوز بالا (1200 میلی گرم) باعث کاهش معنا دار در متغیرهای درد تالاگ، افزایش معنی دار رکورد پرش سارجنت P<0.05 و مصرف خرفه با دوز پایین (600 میلی گرم) منجر به کاهش معنادار درد بصری گردید P<0.05 و در ارتباط با فاکتورهای دور ران و فلکش ران دز مصرفی خرفه تاثیر معناداری را ایجاد نکرد.
نتیجه گیریبطور کلی مطالعه ما نشان داد مقدار دوز مصرفی خرفه (1200 یا 600 میلی گرم) در نیروهای نظامی فاکتورهای عملکردی متاثر از DOMS را متعاقب یک جلسه تمرین مقاومتی برونگرا تحت تاثیر قرار می دهد. البته قطعیت این موضوع نیازمند تحقیقات بیشتری در آینده می باشد.
کلیدواژگان: دانشجویان نظامی فعال، عصاره خرفه، تمرین مقاومتی برونگرا، کوفتگی عضلانی تاخیری -
صفحات 28-38زمینه و هدف
توسعه روش های ارتقاء عملکردی در تاکتیک های نظامی و بخصوص تیراندازی، برای نظامیان ضروری است. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی مداخلات نوروسایکولوژیکی بر بهبود کارکردهای شناختی مرتبط با دقت و توجه تیراندازان نظامی با اثر تعدیل کنندگی قیود فردی بود.
روش هااین پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل، بر روی 64 نفر (32 نفر دارای اضطراب حالتی-رقابتی و 32 نفر بدون اضطراب حالتی-رقابتی) از تیراندازان نظامی با محدود سنی 25 تا 34 سال انجام شد. شرکت کنندگان به صورت در دسترس از یک مرکز نظامی در شهر تهران انتخاب شدند و به طور هدفمند در چهار گروه 1) تجربی بدون اضطراب حالتی-رقابتی، 2) کنترل بدون اضطراب حالتی-رقابتی، 3) تجربی دارای اضطراب حالتی-رقابتی و 4) کنترل دارای اضطراب حالتی-رقابتی قرار گرفتند. گروه های تجربی به مدت 7 هفته مداخلات نوروسایکولوژیکی را در کنار آموزش تیراندازی (سه جلسه در هفته) دریافت کردند. گروه های کنترل تنها در آموزش تیراندازی شرکت نمودند. اضطراب حالتی-رقابتی به عنوان متغیر تعدیل کننده قیود فردی در نظر گرفته شد. ابزار پژوهش شامل برنامه کامپیوتری توان بخشی نوروسایکولوژیکی، آزمون عملکرد پیوسته و سیاهه اضطراب حالتی- رقابتی کاکس بود.
یافته هاآزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر تفاوت معنی داری را بین چهار گروه در هر سه عامل تعداد خطای ارتکاب، تعداد خطای حذف و زمان پاسخ تیراندازان نظامی نشان داد. گروه تجری بدون اضطراب حالتی-رقابتی و همچنین گروه تجربی دارای اضطراب حالتی-رقابتی، به دنبال انجام مداخلات نوروسایکولوژیکی، بهبود معنی داری در کارکردهای شناختی مرتبط با دقت و توجه نشان دادند؛ درحالی که در گروه های کنترل تغییری مشاهده نشد (001/0<p). اضطراب حالتی-رقابتی نیز در ایجاد تفاوت میان گروه های تعریف شده اثرگذار بود.
نتیجه گیریبر اساس یافته های حاصل از این پژوهش، می توان مداخلات نوروسایکولوژیکی را به عنوان روشی کارآمد برای بهبود کارکردهای شناختی مرتبط با دقت و توجه تیراندازان نظامی در حالت های بدون اضطرابی حالتی-رقابتی و دارای اضطراب حالتی-رقابتی مورداستفاده قرار داد.
کلیدواژگان: کارکرد شناختی، آموزش توجه، عصب روانشناسی، سرعت پاسخ -
صفحات 39-51زمینه و هدف
ارتقاء فعالیت جسمانی از مهمترین و موثرترین استراتژیها برای کاهش خطر بعضی بیماریها، کاهش انحرافات اجتماعی و افزایش نشاط و شادابی جوامع است. هدف از تحقیق حاضر شناسایی و رتبه بندی عوامل توسعه ورزش کارکنان رسته بهداشت و درمان نیروهای مسلح می باشد.
روش هاجامعه آماری این تحقیق شامل اعضای هییت علمی و اساتید تربیت بدنی دانشگاه های مرتبط با نیروهای مسلح و مدیران، مربیان و ورزشکاران در حوزه نیروهای مسلح بود. در مرحله اول تحقیق با استفاده از انجام مصاحبه با 11 نفر از جامعه آماری، عوامل توسعه شناسایی شد؛ روش نمونه گیری در این مرحله هدفمند و گلوله برفی بود و تا اشباع نظری مصاحبه ها ادامه یافت. در مرحله دوم و سوم، عوامل شناسایی شده در مصاحبه و مطالعه پیشینه تحقیق، توسط گروه دلفی (13 نفر) بررسی شد؛ روش نمونه گیری در این مرحله هدفمند و دردسترس بود؛ در این دو مرحله عواملی که حداقل 60 درصد دارای پاسخ مثبت بودند برای مرحله بعد باقی ماندند؛ در مرحله نهایی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته طیف پنج گزینه ای لیکرت حاصل از مراحل قبل، رتبه بندی عوامل شناسایی شده انجام شد. روش نمونه گیری در این مرحله تصادفی ساده بود که 384 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب و پرسشنامه بین آنها توزیع شد و تعداد 338 پرسشنامه تکمیل گردید. برای رتبه بندی عوامل از آزمون فریدمن در قالب نرم افزار SPSS استفاده شد.
یافته هابراساس یافته های این تحقیق مهم ترین ابعاد به ترتیب شامل زیرساخت، توسعه مشارکت، مدیریت، عوامل محیطی و عوامل فردی بودند.
نتیجه گیریبا توجه به یافته ها می توان نتیجه گرفت که بوجود آوردن زیرساخت های لازم در حوزه ورزش در بخش های مختلف برای افزایش مشارکت کارکنان ضروری است.
کلیدواژگان: رسته بهداشت و درمان، ورزش، روش دلفی -
صفحات 52-62
جایزه نوبل پزشکی سال 2017 به دانشمندان کشف کننده ساعت بیولوژیکی اعطا شد که نشان دهنده اهمیت این پدیده در حیات موجودات زنده است. ریتم شبانه روزی (CR) از طریق ساعت های درونی ایجاد شده، مسیول تنظیم عملکرد روزانه اندام های مختلف بدن می باشد. ساعت مرکزی بدن عامل کلیدی ایجاد و حفظ این ریتم شبانه روزی است. نشانه های نوری خارجی و نشانه های محیطی غیر نوری که علایم تنظیم کننده زمانی (Zeitgeber) نامیده می شوند، از جمله محرک نوری، زمان غذاخوردن، دمای محیطی و فعالیت ورزشی قادر به تاثیرگذاری و تنظیم ریتم شبانه روزی هستند. در طی فعالیت های نظامی، همواره یک تعارض ذاتی بین ساعت درونی بدن و برنامه های کاری نظامی وجود دارد. گزارش های زیادی نیز در مورد اختلالات خواب و سوءتغذیه نیز در نیروهای نظامی وجود دارد. عدم تطابق بلندمدت فرایند های فیزیولوژیکی با ریتم های شبانه روزی می تواند به اختلال در عملکرد جسمانی، فیزیولوژیکی ، متابولیکی و ذهنی و شناختی پرسنل نظامی منجر شود.علاوه بر تاثیر ریتم های شبانه روزی بر سیستم های فیزیولوژیک، اولویت داشتن زمان های خاص روز یا شب برای فعالیت نیز عامل مهم دیگری است که باید در نظر گرفته شود. تفاوت ترجیحی زمان فعالیت که (کرنوتایپ) نامیده می شود می تواند در ریتم های فیزیولوژیکی مختلف از جمله عملکرد جسمانی و پاسخ به فعالیت ورزشی تفاوت ایجاد کند. عملکرد بهتر و خستگی عضلانی در طی فعالیت ورزشی در عصر هنگام می تواند از طریق دمای مرکزی بالاتر، غلظت کاتکولامین ها، سطوح لاکتات و مارکرهای بیولوژیکی آسیب عضله توجیه شود. با این حال، با توجه به تعامل بین زمان انجام فعالیت در روز (TOD) و تاثیر فعالیت های جسمانی بر پاسخ پارامتر های بیو شیمیایی، ریتم شبانه روزی این پارامترها در نیروی نظامی هنگام فعالیت های جسمانی به طور کامل مشخص نمی باشد. طراحی استراتژی های مداخله ای ورزشی مناسب بهبود کوتاه/بلند مدت سلامت نیروهای نظامی موضوعی کلیدی در ارتقاء سلامت متابولیک آن ها است. زمان بندی مناسب فعالیت های ورزشی می تواند برخی نتایج زیان آور فعالیت های کاری شیفتی نظامی را از بین ببرد.
کلیدواژگان: ریتم شبانه روزی، ساعت مرکزی بدن، عملکرد جسمانی، نیروهای نظامی -
صفحات 63-71زمینه و هدف
یکی از نیازهای ضروری نیروهای مسلح برخورداری از آمادگی جسمانی و فعالیت بدنی منظم در جهت اجرای موفقیت آمیز ماموریتها، در شرایط مختلف بوده و میتواند بر روی سلامت روانی نیروها اثرگذار باشد. لذا، هدف از این تحقیق ارزیابی فعالیت بدنی کارکنان آجا و ارتباط آن با فاکتورهای روانی (خودپنداره بدنی، سرسختی ذهنی، اضطراب و افسردگی) بود.
روشهاتعداد 130 نفر از کارکنان نظامی آجا به طور تصادفی انتخاب و پرسشنامههای فعالیت بدنی، خودپنداره بدنی، سرسختی ذهنی، اضطراب و افسردگی در بین آنها توزیع شد. برای ارزیابی میزان فعالیت بدنی و ویژگیهای روانی کارکنان از آمار توصیفی و برای ارزیابی ارتباط بین متغیرها از روش همبستگی پیرسون استفاده شد.
یافتههامیزان فعالیت بدنی کارکنان آجا در سطح متوسط بوده و همچنین نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین فعالیت بدنی و ویژگیهای روانی کارکنان رابطه معنادار وجود دارد (P<0.05).
نتیجهگیریبنابراین میتوان نتیجه گرفت که برای بالابردن سطح آمادگی جسمانی کارکنان آجا و داشتن سلامت روانی از جمله کاهش اضطراب و افسردگی و افزایش خودپنداره بدنی و سرسختی ذهنی، فعالیت بدنی متوسط تا شدید بایستی در برنامه روزانه آنها قرار بگیرد.
کلیدواژگان: کارکنان آجا، فعالیت بدنی، خودپنداره بدنی، اضطراب، افسردگی -
صفحات 72-79زمینه و هدف
بسیاری از مطالعات اپیدمیولوژیک تغییر غلظت بتاتروفین در بیماریهای متابولیکی مانند دیابت، چاقی و سندرم متابولیک را نشان دادهاند. هدف از این پژوهش بررسی اثر 8 هفته تمرین تداومی بر سطوح بتاتروفین و لیپیدهای سرم مردان چاق است.
روشهادر این مطالعه 20 مرد چاق به طور تصادفی در دو گروه کنترل (10 نفر) و تمرین (10 نفر) قرار گرفتند. تمرینات به مدت 8 هفته و 3 جلسه در هفته انجام شد. آزمودنیهای گروه تمرین در هفته اول و دوم، به مدت 25 دقیقه با شدت 55 تا 65 درصد ضربان قلب بیشینه فعالیت ورزشی تداومی را شروع کردند. در هفته 3 تا 5 به مدت 35 دقیقه با شدت 65 تا 75 درصد و در هفته 6 تا 8 به مدت 40 دقیقه با 75 تا 85 درصد تمرین کردند. در ابتدا و انتهای تمرین 10 دقیقه گرم کردن و سرد کردن انجام گرفت. پیش از شروع و در پایان دوره تمرین سطوح سرمی بتاتروفین، LDL، HDL و TG اندازه گیری شد.
یافته ها8 هفته تمرین باعث کاهش معنیدار بتاتروفین (036/0 =p)، TG (001/0 =p)، LDL (02/0 =p) و افزایش HDL (052/=p) در پسآزمون نسبت به پیشآزمون در گروه تمرین شد. بررسی میانگین های بین گروهی این شاخص ها نیز نشان داد که این تفاوت بین گروه تمرین و کنترل نیز معنی دار است. هم چنین وزن و شاخص توده بدنی به طور معنی داری کاهش یافت. بنا بر نتایج آزمون پیرسون سطوح بتاتروفین با سطوح TG، LDL، BMI ارتباط مثبت و با HDL ارتباط منفی داشت.
نتیجه گیری8 هفته تمرین می تواند سطوح بتاتروفین را در افراد چاق کاهش دهد. کاهش بتاتروفین با تغییر در وزن و شاخص توده بدنی و متابولیسم لیپیدها همراه است. به نظر می رسد که احتمالا بتاتروفین می تواند به عنوان یک هدف درمانی در اختلالات مرتبط با چاقی مانند دیس لیپیدمی مطرح باشد.
کلیدواژگان: بتاتروفین، ANGPTL8، تری گلیسیرید، تمرین تداومی -
صفحات 80-86زمینه و هدف
فراهم کردن اطلاعات در مورد شیوع ناهنجاری های وضعیتی و اختلالات اسکلتی - عضلانی می تواند در طراحی برنامه های پیشگیرانه موثر باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ناهنجاری های وضعیتی و اختلالات اسکلتی - عضلانی در کارکنان شناورها می باشد.
روش هادر پژوهش حاضر وضعیت بدنی و اسکلتی - عضلانی 207 نفر از کارکنان شناورها مورد بررسی قرار گرفت. جهت بررسی وضعیت بدنی و اسکلتی - عضلانی کارکنان شناورها به ترتیب از مقیاس رتبه بندی وضعیت بدنی نیویورک و پرسشنامه نوردیک استفاده شد.
یافته هااختلاف معناداری در شیوع ناهنجاری های وضعیتی (001/0p= ،86/429=X2) و اختلالات اسکلتی -عضلانی در نقاط مختلف بدن در کارکنان شناورها دیده شد (001/0p= ،07/302=X2).
نتیجه گیریناهنجاری های وضعیتی و اختلالات اسکلتی - عضلانی در کارکنان شناورها شایع می باشد. ناهنجاری هایپرلوردوز کمری و اختلال در ناحیه کمر به ترتیب شایع ترین ناهنجاری وضعیتی و اختلال اسکلتی - عضلانی در بین کارکنان شناورها میباشند.
کلیدواژگان: شناور، وضعیت بدنی، هایپرلوردوز، اختلال -
صفحات 87-99
نظامیان بر حسب ماموریتهای خود، مستلزم استقرار و انجام عملیات، تحت شرایط محیطی متغیر و نامتعارف هستند و همزمان اختلالات تغذیهای، خواب و فشارهای روانی را تجربه میکنند؛ شرایطی که نقش بهسزایی در تغییر هموستاز، مولفههای ورزیدگی نظامی و نهایتا موفقیت در ماموریتهای محوله دارد. عدم توجه به پاسخهای فیزیولوژیک در شرایط مذکور و تامین نیازهای تمرینی، تغذیهای و انگیزشی، ضمن به خطر انداختن سلامتی، موجب کاهش بهرهوری و نهایتا شکست در عملیاتها خواهد شد. دیدگاههای مختلفی برای مواجهه با اختلالات ایجاد شده در محیطهای پراسترس ارایه شدهاند؛ به نظر میرسد بررسی پاسخهای فیزیوژیک در استرسهای محیطهای نظامی، بر اساس ویژگیهای منحصر به فرد آنها و به کارگیری استانداردهای مشخص برای انجام ماموریت در محیطهای مذکور، بخشی از راهکارهای احتمالی است. این مطالعه مروری ضمن ارایه پاسخهای فیزیولوژیکی ایجاد شده در محیطهای با استرسهای گرمایی، سرمایی و محیطهای مرتفع و اثرات احتمالی آنها بر عملکرد افراد نظامی، به بخشی از راهکارهای تمرینی و تغذیهای برای مقابله با استرسهای ایجاد شده در این محیطها اشاره خواهد کرد. اما باید تاکید شود که ارایه راهکارهای دقیق براساس نیازهای موجود، به شبیهسازی محیطهای عملیاتی به صورت آزمایشگاهی و تهیه دستورالعملهای مدون براساس تحقیقات جهت دار نیاز خواهد داشت.
کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، محیط های نامتعارف، مولفه های فیزیولوژیک، آمادگی در رزم -
صفحات 100-119زمینه و هدف
از آنجاییکه برخورداری از آمادگی جسمانی مطلوب یکی از شاخصهای مهم برای پذیرش دانشجویان دانشگاه های افسری است، به منظور مقایسه و تعیین جایگاه این افراد نسبت به جامعه همواره به نرم ها و هنجارهای به روز نیاز است. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر ارزیابی شاخص های منتخب آمادگی جسمانی، ترکیب بدنی و تعادلی دانشجویان افسری دانشگاه امام علی (ع) با هدف تدوین نرم بوده است.
روش هاجامعه آماری پژوهش حاضر را همه دانشجویان دانشگاه امام علی (ع) تشکیل می دادند که پس از انجام ارزیابی های اولیه، بر اساس اهداف تحقیق و با استفاده از طرح نمونه گیری طبقه ای و خوشه ای تعداد 272 نفر از این افراد به عنوان نمونه تحقیق برگزیده شدند. پس از آشنایی آزمودنی ها با مراحل تحقیق، آزمون های آمادگی جسمانی- حرکتی دوی سرعت 60 متر، دوی استقامت 3600 متر، چابکی 4 در 9 متر، دراز و نشست (حداکثر تعداد در 2 دقیقه)، شنای سویدی (حداکثر تعداد در 2 دقیقه) و بارفیکس و همینطور آزمون تعادل ایستای بس در سه حالت و همینطور آزمون ارزیابی ترکیب بدن انجام گرفت و اطلاعات نهایی به صورت نرم های درصدی و همینطور نمودار هیستوگرام ارایه شد.
یافته هامیانگین و انحراف معیار برای BMI (2/45± 22/72)، درصد توده چربی بدن (4/80 ± 15/21)، درصد توده عضلات اسکلتی (2/80± 47/81)، Whr (0/04 ± 0/82)، دراز و نشست (14/54± 63/67)، شنای سویدی (13/66± 63/09)، بارفیکس (5/20± 8/42)، دوی 60 متر (0/69± 8/94)، دوی 3600 متر (0/81± 13/53)، آزمون 4 در 9 متر (0/71± 9/27)، تعادل ایستا مولفه پا جلو و عقب (0/92± 0/54) و تعادل ایستا مولفه یک پا بالا (1/37± 1/43) مشاهده شد.
نتیجه گیریاز اطلاعات توصیفی ارایه شده در این مطالعه می توان در زمینه ارزیابی سلامت و تناسب بدنی دانشجویان دانشگاه امام علی (ع) و دیگر دانشکده های افسری نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران استفاده کرد و همینطور معیارهای مناسب تری در زمان آزمون ورودی به دانشکده های افسری انتخاب نمود.
کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، ترکیب بدن، تعادل، درصد چربی، سلامت -
صفحات 120-130زمینه و هدف
تعیین و ارزیابی وضعیت موجود آمادگی جسمانی نیروها امری مهم است چرا که به دنبال آن برنامهریزی دقیق برای توسعه عوامل آمادگی جسمانی، ارتقاء سبک زندگی سالم و ارایه خدمات مطلوب در حیطه وظایف محوله میتواند محقق شود. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی سطح آمادگی جسمانی دانشجویان دختر بورسیه در یک مرکز پزشکی-نظامی بود.
روشهادر این مطالعه توصیفی مقطعی، تعداد 75 نفر دانشجوی دختر بورسیه یک مرکز پزشکی-نظامی به عنوان نمونه آماری شرکت داشتند. پس از ارزیابی پزشکی، پرسشنامه تندرستی و فعالیت بدنی و تاریخچه پزشکی توسط آزمودنیها تکمیل گردید. آزمون های آنتروپومتریکی (قد، وزن و شاخص توده بدن) و آمادگی جسمانی شامل ترکیب بدن (دستگاه سنجش ترکیب بدن)، استقامت عضلانی میان تنه (آزمون دراز ونشست) و بالاتنه (آزمون شنای روی دست)، انعطاف پذیری (آزمون نشستن و رساندن دستها)، استقامت قلبی-عروقی (آزمون شاتل ران) و چابکی (آزمون 9×4) توسط متخصصان تربیت بدنی گرفته شد.
یافته هاشاخص توده بدن 21/84کیلوگرم در متر مربع و میزان درصد چربی 0428 بود. تعداد دراز و نشست و شنای روی دست به ترتیب 40 و 29/74 تکرار بود. میانگین رکورد انعطاف پذیری 35/62 سانتی متر، استقامت قلبی-عروقی 25/34میلیلیتر در کیلوگرم در دقیقه و زمان اجرای آزمون چابکی 9×4 آزمودنی ها 12/20ثانیه بدست آمد.
نتیجه گیریدر دانشجویان دختر مورد مطالعه، شاخص توده بدن در دامنه طبیعی قرار دارد، اما درصد چربی بدن این افراد در وضعیت بسیار بد قرار داشت. رکورد عوامل استقامت قلبی- تنفسی، انعطاف پذیری و چابکی آزمودنی ها ضعیف میباشد.
کلیدواژگان: آمادگی جسمانی، دانشجو، دختر، پزشکی، نظامی -
صفحات 131-140زمینه و هدف
چای سبز علاوه بر ترکیبات آنتی اکسیدانی دارای خواص ضد دیابتی، ضد باکتری، ضدالتهابی، ضدفیبروتیک و ضد چاقی نیز می باشد. بنابراین هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات هوازی و مکمل چای سبز بر توان هوازی، نمایه توده بدن و درصد چربی در دانشجویان افسری چاق و دارای اضافه وزن بود.
روشهادر این مطالعه نیمه تجربی که در سال 1397 در دانشگاه افسری امام علی (ع) انجام شد، 60 دانشجوی مرد چاق و دارای اضافه وزن با دامنه سنی 18 تا 22 سال و نمایه توده بدنی بیشتر از 25 کیلوگرم بر متر مربع به روش نمونهگیری انتخابی در دسترس و هدفدار انتخاب شدند؛ سپس آزمودنیها به طور تصادفی در 4 گروه شامل تمرین هوازی (13 نفر)، گروه مکمل چای سبز (18 نفر)، گروه ترکیب تمرین هوازی و مکمل چای سبز (16 نفر) و گروه کنترل (13 نفر) قرار گرفتند. گروه تمرین هوازی به مدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه به مدت 45-60 دقیقه با شدت 80-60 درصد حداکثر ضربان قلب به دویدن بر روی تردمیل پرداخته وگروه مکمل چای سبز در همین زمان با حفظ رژیم غذایی خود، روزانه 3 عدد چای سبز کیسهای ایرانی محتوی 2 گرم چای خشک را در 150 سی سی آب 100 درجه سانتی گراد دم کرده و در سه وعده غذایی به صورت صبح، ظهر و عصر قبل از برنامه ورزشی مصرف نمودند. هم چنین توان هوازی، شاخص توده بدنی و درصد چربی، آزمونیها در دو مرحله پیش و پس از پروتکل تمرین نیز سنجیده و برای مقایسه معنیداری چهار گروه در متغیرهای وابسته از آزمون آماری آنالیز واریانس یکطرفه و هم چنین برای مقایسه معناداری جفت گروهها از آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
یافتهها8 هفته تمرین هوازی موجب کاهش معنادار وزن، شاخص توده بدن و درصد چربی بدن و مکمل چای سبز موجب کاهش معنادار وزن بدن و شاخص توده بدن شد. هم چنین ترکیب تمرین هوازی و مکمل چای سبز علاوه برکاهش وزن، شاخص توده بدن و درصد چربی بدن، افزایش معنادار درحداکثر اکسیژن مصرفی را بدنبال داشت.
نتیجه گیریباتوجه به اینکه ترکیب تمرین هوازی و مکمل چای سبز منجر به کاهش نمایه توده بدنی، درصدچربی و افزایش توان هوازی در بین دانشجویان افسری میگردد. بنابراین یک استراتژی غیردارویی ارزشمند برای تحقق و بهبود پارامترهای تحقیق می باشد.
کلیدواژگان: توان هوازی، تمرین هوازی، مکمل چای سبز، چاقی، دانشجویان افسری -
صفحات 141-153
هرچند خواب کافی عامل مهمی در عملکرد روزانه و سلامت همه افراد جامعه به شمار میرود، نظامیان به دلیل ماهیت شغلی ویژهای که دارند مستعد بیخوابی و اختلالات خواباند و کمخوابی و کیفیت پایین خواب جزء مشکلات رایج در نظامیان محسوب میشود. آمادگی رزمی مفهوم گستردهای بوده و متاثر از عوامل زیادی از جمله زیرساختها و تجهیزات، عوامل پشتیبانیکننده و کیفیت سازمان است، اعتقاد بر این است که نیروی انسانی ارزشمندترین دارایی نیروهای مسلح بوده و عوامل موثر بر عملکرد این نیروها در بعد فردی تاثیر به سزایی بر توان و آمادگی رزمی کلی نیروهای مسلح دارد. با توجه به اهمیت ویژه در عملکرد نظامی، امروزه خواب در کنار تغذیه و ورزش به عنوان یکی از ارکان سهگانه عوامل موثر بر عملکرد (P3) در نظامیان شناخته میشود، و مراجع علمی و پزشکی- نظامی توصیههای ویژه خواب به منظور عملکرد بهینه نیروهای نظامی تدوین و ارایه کردهاند. بر اساس خطوط راهنمای موجود رعایت بهداشت خواب و توجه به راهبردهای ویژه مدیریت خواب در شرایط نظامی میتواند با بهبود کیفیت خواب به کاهش پیامدهای خواب ناکافی و بهبود عملکرد نظامی و توان رزمی کمک کند. با وجود این، هنوز نیاز به پژوهشهای بیشتر برای ارایه راهکارهای کاربردیتر به منظور مدیریت خواب در شرایط عملیاتی پیشبینی نشده و همچنین در شرایط محیطی خاص (ارتفاعات، محیط های خیلی سرد و گرم و غیره) برای حفظ یا ارتقاء توان رزمی نیروهای نظامی وجود دارد.
کلیدواژگان: محدودیت خواب، آمادگی جسمانی، توان رزم، نظامی -
صفحات 154-162زمینه و هدف
سیترولین مالات به عنوان یک مکمل ورزشی که عملکرد بیهوازی را بهبود میبخشد مطرح است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر کوتاه مدت مکمل سیترولین مالات بر سطوح لاکتات،LDH و عملکرد فعالیتهای مقاومتی است.
روشهادر این پژوهش 16 مرد با میانگین سنی 4/7±26/4 سال، درصد چربی 6/7±15/4 و شاخص توده بدنی 2/8±23/7 به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. پروتکل فعالیت ورزشی به شکل متقاطع در 3 جلسه فعالیت مقاومتی تمام بدن که به ترتیب شامل حرکات هاک اسکوات، جلو ران ماشین، پرس سینه هالتر و سیم کش زیربغل از جلو انجام شد. در ابتدای هر جلسه، ابتدا نمونه خونی از آزمودنیها در حالت استراحت گرفته شد. یک ساعت قبل از شروع فعالیت ورزشی در هفته اول، آزمودنیها 6 گرم مکمل سیترولین مالات + 250 میلی لیتر آب، هفته دوم دارونما حاوی 5 گرم دکستروز + 250 میلی لیتر آب و هفته سوم 8 گرم مکمل سیترولین مالات در 250 میلی لیتر آب مصرف نمودند. از هر آزمودنی نمونه های خونی در فواصل 1 ساعت قبل، بلافاصله و 30 دقیقه پس از فعالیت ورزشی برای بررسی غلظتهای LDH و لاکتات گرفته شد. پس از هر ست نیز میزان درک فشار برای همه فعالیتهای ورزشی گرفته و ثبت شد.
یافتههااختلاف معنی داری در سطوح لاکتات بین جلسات فعالیت مقاومتی با دوزهای مختلف سیترولین مالات وجود ندارد (05/0<P). ولی در مقادیر LDH اختلاف معنیداری وجود دارد (05/0>P). اختلاف معنیداری نیز در مجموع میزان درک فشار بین جلسات (RPE) وجود نداشت (05/0<P).
نتیجهگیریبه نظر میرسد مصرف مکمل سیترولین مالات در پی یک جلسه فعالیت مقاومتی شدید میتواند مقادیر LDH را کاهش دهد و به کاهش کوفتگی عضلانی منجر شود، اما موجب بهبود RPE پس از فعالیت ورزشی نمیشود.
کلیدواژگان: مکمل سیترولین مالات، فعالیت مقاومتی، لاکتات دهیدروژناز، لاکتات -
صفحات 163-173زمینه و هدف
در سال های اخیر تلاش های زیادی برای توسعه ورزش همگانی در ایران صورت گرفته است. هدف این پژوهش شناسایی معیارهای انتخاب رشته های ورزش همگانی در ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.
روش هاهمه خبرگان سازمان تربیت بدنی آجا در تهران نمونه مرحله کیفی بودند که 12 نفر با روش هدفمند و در دسترس مورد مصاحبه قرار گرفتند و با معیار اشباع نظری مصاحبه ها تمام شد. تجزیه وتحلیل داده ها با تکنیک تحلیل تم، 6 تم اصلی و 22 تم فرعی را شناسایی کرد. کیفیت یافته ها با تایید مشارکت کنندگان و ضریب قابلیت اعتماد کدگذاری ها تایید شد. جامعه آماری کمی شامل مدیران و معاونان تربیت بدنی نیروهای تحت پوشش آجا در تهران و افسران ورزش در شهرک های مسکونی بودند که 25 نفر پرسشنامه مقایسات زوجی مبتنی بر یافته های کیفی را تکمیل کردند.
یافته هاتجزیه وتحلیل داده ها با روش AHP در نرم افزار Expert Choice نسخه 11 نشان داد اولویت معیارهای اصلی به ترتیب شامل هزینه (0/402)، فضا (0/228)، قابلیت اجرا (0/123)، قابلیت آموزش (0/112)، جذابیت (0/091) و تطبیق پذیری (0/043) است. همچنین در بخش زیرمعیارها؛ سرمایه زیرساختی پایین (0/191)، وسایل فردی ارزان (0/109) و نیاز به فضای انعطاف پذیر(0/108) سه اولویت اول بودند. سازگاری مقایسات با محاسبه نرخ ناسازگاری تایید شد (1/0>).
نتیجه گیرییافته ها می تواند در راه اندازی فعالیت ها و رشته های ورزشی همگانی در مناطق مختلف تحت پوشش آجا مورد استفاده قرار گیرند.
کلیدواژگان: ورزش همگانی، توسعه ورزش، مشارکت ورزشی، آجا -
صفحات 174-182زمینه و هدف
استفاده از غربالگری حرکت عملکردی (Functional Movement Screening یا FMS) که نقش مهمی را در پیشبینی آسیبهای ورزشی ایفا میکند، توسط بسیاری از متخصصان ورزشی در طراحی برنامههای تمرینی توصیه شده است. هدف از این پژوهش ارزیابی تاثیر برنامه تمرینی حرکات عملکردی بر نمرات آزمون غربالگری حرکت عملکردی و فاکتورهای منتخب آمادگی جسمانی مردان نظامی فعال مستعد آسیبدیدگی بود.
روشها38 مرد نظامی فعال مستعد آسیبدیدگی بر اساس آزمون غربالگری حرکت عملکردی و فاقد هرگونه آسیب، به صورت در دسترس و هدفمند به دو گروه تجربی (18 نفر) و کنترل (20 نفر) تقسیم شدند. FMS به وسیله مجموعه آزمونهای غربالگری حرکت عملکردی و فاکتورهای انعطافپذیری از طریق آزمون نشستن و رسیدن به جلو، تعادل پویا با آزمون تعادلی تعدیل شده Y و توان انفجاری با استفاده از آزمون پرش سارجنت مورد ارزیابی قرار گرفتند. گروه تجربی هشت هفته برنامه تمرینی حرکات عملکردی را اجرا کردند.
یافته هادر مقایسه نمرات کلی FMS بین گروههای تجربی و کنترل اختلاف معنی داری مشاهده شد (05/0<p و اندازه اثر= 64/0). همچنین بهبود معنیداری در نمرات فاکتورهای انعطافپذیری (05/0< p و اندازه اثر=87/0)، تعادل پویا (05/0< p و اندازه اثر=78/0) و توان انفجاری (05/0<p و اندازه اثر=68/0) یافت شد.
نتیجه گیرینتایج نشان میدهد که اجرای برنامه تمرینی حرکات عملکردی میتواند باعث افزایش نمرات آزمون غربالگری حرکت عملکردی و آمادگی جسمانی مردان نظامی فعال شود. از این رو، به نظر میرسد این برنامه تمرینی میتواند احتمال بروز آسیبدیدگی را در افراد مستعد آسیب کاهش دهد.
کلیدواژگان: غربالگری حرکت عملکردی، مردان نظامی فعال، فاکتورهای آمادگی جسمانی -
صفحات 183-192زمینه و هدف
هدف از این تحقیق بررسی اثر هشت هفته تمرین TRX بر تغییرات سروتونین مغزی، شادکامی و نمره آزمون APFT و رابطه بین سروتونین و شادکامی سربازان مرزبانی استان سیستان و بلوچستان بود.
روشها30 نفر از سربازان مرزبانی به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و در دو گروه شاهد (سن: 8/2±1/22 سال) و تجربی (سن: 2/2±23 سال) قرار گرفتند. تمرینات TRX سه جلسه در هفته و برای هشت هفته انجام شد و هر دو هفته به شدت تمرینات افزوده گردید. مقادیر سروتونین، شادکامی، برخی ابعاد آنتروپومتریکی و میزان آمادگی جسمانی توسط آزمون استاندارد APFT قبل و بعد از تمرینات اندازه گیری شد. نمونه های خونی 24 ساعت قبل و بعد از آخرین جلسه تمرین گرفته شد و در آزمایشگاه تخصصی مورد سنجش قرار گرفت.
یافتههادر گروه تجربی مقادیر سروتونین 7/71 درصد (0001/0=P)، شادکامی 5/29 درصد (0001/0=P) و نمره آزمون APFT 3/16 درصد (0001/0=P) افزایش معنیدار داشته است. در حالی که در گروه شاهد مقادیر سروتونین 2/24 درصد کاهش معنی دار (011/0=P) را نشان میدهد. یافتهها حاکی از افزایش معنیدار سروتونین، شادکامی و نمره APFT در گروه تجربی نسبت به گروه شاهد (0001/0=P) است. همچنین بین تغییرات سروتونین و شادکامی ارتباط مستقیم و نسبتا قوی (616/0=r) مشاهده شد.
نتیجه گیریبه نظر می رسد تمرینات هشت هفته ای TRX اثرات مثبتی بر آمادگی جسمانی، ترکیب بدن و افزایش نشاط و شادکامی سربازان می گذارد.
کلیدواژگان: تمرین TRX، سروتونین، شادکامی، آزمون APFT
-
Pages 1-8Background and Aim
Musculoskeletal injuries are a major cause of disability in military personnel. Meanwhile, low back pain is one of the most common and high-risk problems among the military. Low back pain is more common in active-duty personnel and in military settings than in other populations. Therefore, the aim of this study was the survey of the effect of corrective exercises on posture control and quality of life of soldiers with chronic low back pain.
MethodsThe present study was a quasi-experimental study with a pre-test-post-test design, the statistical sample consisted of 30 soldiers with low back pain with a mean age of 35.6 who were randomly selected. The Y Balance Test was used to measure the control of the passport and the balance of the subjects. The quality of life was measured by the World Health Organization's Quality of Life Questionnaire.
ResultsIn physical health, psychological health and environmental health, subscales of quality of life, there is no significant difference between pre-test and post-test (P<0.05). However, there was a significant difference in the subscale of social health (P<0.05). The balance between pre-test and post-test of the control group was not significantly different (P<0.05). The results of correlated t-test on the variables of quality of life and balance in the experimental group showed that there was no significant difference between subscales of quality of life: physical health and environmental health in pre-test and post-test (P<0.05) while subscales of psychological health and social health showed a significant difference in pre-test and post-test (P<0.05).
ConclusionThe results of the present study showed that corrective exercises had a positive effect on the quality of life indicators and posture control of soldiers with chronic low back pain. Therefore, it is recommended that corrective exercises be considered in military organs along with other exercises.
Keywords: Corrective Exercises, Posture Control, Quality of Life, Military, Chronic Low Back Pain -
Pages 9-17Background and Aim
Exercise training is known as an anti-inflammatory agent. In this regard, the aim of present study was to investigate the effect of six week iso-volume continuous and interval training on serum levels of IL-18 and CRP and metabolic profile in obese and overweight soldiers.
Methods28 obese and overweight soldiers chosen as a study subjects and randomly assigned in three groups including continuous (n=9), interval (n=10) and control (n=9) groups. Continuous and interval exercise training performed three session per week for six weeks. 48 hours after six weeks intervention, blood samples collected and IL-18 and CRP levels were measured by ELISA methods.
ResultsThe significant decrease of IL-18 and CRP in continuous and interval groups was recorded in comparison to control group. There was no significant difference for IL-18 and CRP levels between two trained groups. Moreover, significant improvement of lipid profile was observed in trained groups in comparison to control group.
ConclusionAccording to the findings, it seems that iso-volume continuous and interval endurance training have an effective role in modulating inflammatory factors including IL-18 and CRP, and there was no significant differences between them in modulating selected variables.
Keywords: Inflammation, Aerobic Training, IL-18, CRP, Lipid Profile -
Pages 18-27Background and Aim
Delayed muscle soreness in military forces is unavoidable due to the nature of their mission, and purslane extract has a significant effect on enhancing their function due to their anti-inflammatory and analgesic properties. So the purpose of the present study was investigation of the effects two consumption methods of purslane (Portulaca oleracea) on functional indicators of delayed onset muscle soreness (DOMS) after eccentric resistance exercise in military students.
MethodsThirty active military students (age 20.4±11.4 years, weight 76.3±7.6 kg, height 176.2±5.6 cm, body mass index 24.5±1.7) were randomly divided into 3 groups include the high, low dose and placebo. The high, low dose groups received 1200 and 600 mg capsules, respectively, and the placebo group only consumed starch-containing capsules for 12 days from one week to 96 hours after eccentric resistance exercise (Squat). Delayed onset muscle soreness was established using a leg press training session, where each subject performed 4 sets presses each with 20 repetitions and 3 minutes rest between each sets with load equal to 80% of 1- isotonic maximal repetition. And 6, 24, 48, 72, 96 hours after exercise protocol, thigh circumference, thigh flexion range, talag and visual analog pain and vertical jump (Sargent jump) measured.
Resultsone session of eccentric resistance exercise significantly increased thigh circumference, talag pain, analog pain and decreased function. There was a significant difference between the performance indices in the six stages measured before and after the eccentric resistance exercise in the three groups (P <0.05). Also, administration of high-dose purslane (1200 mg) significantly decreased talag pain variables, significant increase in sargent jump record (P <0.05), and low-dose purslane (600 mg) significantly reduced visual pain (P <0/05) and with regard to thigh circumference and thigh flexion range, the dose of purslane did not have a significant effect.
ConclusionOverall, our study showed that the dose of purslane (1200 or 600 mg) in the military affects DOMS-influenced performance factors following an eccentric resistance exercise session. However, further research is needed to clarify this issue.
Keywords: Active Military Students, Purslane Extract, Eccentric Resistance Exercise, Delayed Onset Muscle Soreness (DOMS) -
Pages 28-38Background and Aim
The development of functional promotion methods in military tactics, especially shooting, is essential for the military. The aim of this study was to investigate the effect of neuropsychological rehabilitation on the improvement of cognitive function related to accuracy and attention in military shooters with moderating effect of organism constraint.
MethodsThe current study was a quasi-experimental with pre-test, post-test and retention design with control group, it was performed on 64 military shooters aged 25 to 34 (32 people with competitive state anxiety and 32 people without competitive state anxiety). Participants were randomly selected from a military base in Tehran, Iran and were purposefully divided into four groups 1) experimental without competitive state anxiety, 2) control without competitive state anxiety, 3) experimental with competitive state anxiety and 4) control with competitive state anxiety. Experimental groups received neuropsychological rehabilitation for 7 weeks in addition to shooting training (three sessions per week). Control groups participated only in shooting training. Competitive state anxiety was considered as moderator of organism constraint. Instruments included neuropsychological rehabilitation program, the continuous performance test and the cox competitive state anxiety inventory.
ResultsResults of data analyzed by repeated measures ANOVA showed a significant difference between the mean scores commission error, omission error and hit reaction time of the pre-test and post-test experimental and control groups. the experimental group without competitive state anxiety as well as the experimental group without competitive state anxiety, showed significant improvements in cognitive functions related to accuracy and attention following neuropsychological interventions; while no change was observed in the control groups (p<0/001). Competitive state anxiety also contributed to differences among groups.
ConclusionAccording to the findings of this study neuropsychological rehabilitation can be applied as an efficient method to the improvement of cognitive function related to accuracy and attention in military shooters in status without competitive state anxiety and with competitive state anxiety.
Keywords: Cognitive Function, Attention Training, Neuropsychology, Reaction Time -
Pages 39-51Background and Aim
Promoting physical activity is one of the most important and effective strategies to reduce the risk of some diseases, reduce social deviations, and increase the vitality of communities. The purpose of the present study was to identification and ranking of the sport development factors in the health branch of armed forces.
MethodsThe statistical population of the study included faculty members, physical education professors, managers, coaches and athletes in armed forces. In the first stage of the research, development factors were identified using interviews with 11 people of statistical population; the sampling method at this stage was purposive and snowballing and continued until the theoretical saturation of the interviews. In the second and third stages, the identified factors in the interview and study background of the study were investigated by Delphi group (n = 13); the sampling method in this phase was purposeful and available; In these two stages, factors with at least 60% positive response remained for the next stage; In the final stage, a researcher-made questionnaire of the five-point Likert spectrum obtained from the previous steps was used to rank the identified factors. The sampling method at this stage was simple random that 384 persons were selected as the statistical sample. A questionnaire was distributed among them and 338 questionnaires were completed. For the rank of factors, Friedman test was used in SPSS software.
ResultsAccording to the findings of this study, the most important aspects were infrastructure, partnership development, management, environmental factors and individual factors respectively.
ConclusionBased on the findings, it can be concluded that creating the necessary infrastructure in sports in different sectors is essential for increasing staff participation.
Keywords: Health Military Branch, Sport, Delphi Method -
Pages 52-62
The 2017 Nobel Prize for medicine was awarded the biological clock Scientist, which shows the importance of this phenomenon in the life of living organisms. The circadian Rhythm (CR) through the created internal “clock” is responsible for regulating the daily performance of different organs of the body. The central body clock is the key factor to creating and maintaining this CR. External optical cues and non-optical environmental indications (Zeitgeber), including optical stimuli, eating time, environmental temperature and exercise, are able to influence and regulate the CR. During military activities, there is always an innate conflict between the body's internal clock and military working programs. There are also many reports about sleep disorders and malnutrition in military forces. The long-term desynchronization of physiological processes with CR may lead to impaired physical, physiological, metabolic, mental and cognitive functions of military personnel.In addition to the impact of CR on physiological systems, the priority of the special time of day or night for activities is also another important factor to be considered. The preferential difference of activity time (known as ‘chronotypes’) is referred to in different physiological rhythm, including physical performance and response to sports activity. Better performance and muscular fatigue during exercise during the evening can be justified through higher central temperatures, catecholamine concentrations, lactate levels, and biological markers of muscle damage. However, considering the interaction between the time of day (TOD) and the impact of physical activity on the response of biochemical parameters, the CR of these parameters in the military force is not fully defined during physical activity. Designing suitable sport interventional strategies to improve short/long-term military health is a key issue in promoting metabolic health. Putatively, correct timing of exercise bouts might ameliorate some deleterious results of acute and chronic shift work.
Keywords: Circadian rhythms, Central clock, Physical performance, Military forces -
Pages 63-71Background and Aim
One of the essential needs of the armed forces, is to have physical fitness and regular physical activity in order to successfully carry out the missions in different conditions and can affect the mental health of them. Therefore, the aim of this study was to evaluate the physical activity of AJA employees and its relationship with psychological factors (physical self-concept, mental toughness, anxiety and depression).
Methods130 AJA military personnel were randomly selected and physical activity, physical self-concept, mental toughness, anxiety and depression questionnaires were distributed among them. Descriptive statistics were used to assess the level of physical activity and psychological characteristics of the employees, while Pearson correlation method was employed to evaluate the relationship between the variables.
ResultsThe physical activity of AJA employees was at moderate level, at the same time, the Pearson correlation coefficient demonstrated that there is a significant relationship between physical activity and psychological characteristics of the employees (P <0.05).
ConclusionTherefore, it can be concluded that to increase the level of physical fitness of AJA employees and also to have mental health, including reducing anxiety and depression and increasing physical self-concept and mental toughness, moderate to severe physical activity should be included in their daily schedule.
Keywords: AJA staff, Physical activity, Physical self-concept, Anxiety, Depression -
Pages 72-79Background and Aim
Many epidemiologic studies have shown alterations in the concentration of betatrophin (ANGPTL8) in metabolic diseases such as diabetes, obesity and metabolic syndrome. The purpose of this study was to evaluate the effect of 8 weeks of continuous exercise on serum betatrophin and lipid levels in obese men.
MethodsIn this study, 20 obese men were randomly divided into control (n = 10) and exercise (n = 10) groups. Exercise program was performed for 8 weeks, 3 sessions per week with intensity of 55 to 85% of maximum heart rate. Serum levels of betatropin, LDL, HDL and TG were measured before and after 8 week training.
ResultsEight weeks of continuous training resulted significant decrease in betatrophin, TG, LDL and increase HDL in training group compared to control group. Intergroup analysis of these indices also showed a significant difference between the exercise and control groups. According to the results of the Pearson test, betatrophin levels were positively correlated with TG, LDL, BMI and negative with HDL.
ConclusionEight weeks of continuous training can lower betatrophin levels in obese people. This change is in line with the change in lipid metabolism. It seems that betatrophin may be a therapeutic target in obesity-related disorders such as dyslipidemia.
Keywords: Betatrophin, ANGPTL8, Triglycerides, Continuous training -
Pages 80-86Background and Aim
Providing information about the prevalence of postural abnormalities and musculoskeletal disorders can be effective in designing preventive programs. The purpose of present study was to investigate the prevalence of postural abnormalities and musculoskeletal disorders among ships staff.
MethodsIn present study, posture and musculoskeletal condition of 207 individual of ships staff were investigated. For postural and musculoskeletal evaluation of ships staff New York posture rating scale and Nordic questionnaire were used, respectively.
ResultsThere was a significant difference among the prevalence of postural abnormalities (x2 =429.86, p=0.001), and musculoskeletal disorders (x2 =302.07, p=0.001), in different parts of the body of ships staff.
ConclusionPostural deformities and musculoskeletal disorders are prevalent among ships staff. Lumbar hyperlordosis deformity and disorder in low back are the most prevalent postural deformity and disorder among ships staff.
Keywords: Ship, Posture, Hyperlordosis, Disorder -
Pages 87-99
Military forces based on their mission have to deployment and executed military operation in extreme environmental conditions, they simultaneously experience nutritional and sleep disorders and endure mental stress. This condition plays essential role in body hemostasis, military fitness components and finally commanded mission's success. Neglecting above mentioned condition physiological responses, as long as providing nutritional, training, and motivational needs could be health compromising, reduce productivity and finally led to operations failure. Various insight presented regards fronting these stressful environment induced disorders; it seems, investigating physiological responses to military environment stress, based on its specific characteristics, and employing specified standards for mission in these environments could be one part of possible strategy. In these review we mentioned the physiological responses to environmental stressor of warm, cold, high altitude and their expected effects on military personnel function, as a training and nutritional approach to deal with convinced stress. However, it should be emphasis that providing exact solution based on existence needs, required experimentally simulation of operation environment and preparing classified instructions based on directional research.
Keywords: Physical fitness, Harsh Environment, Physiological Component, Combat Readiness -
Pages 100-119Background and Aim
Since having good physical fitness is one of the important indicators for enrolling students in military colleges, in order to compare and determine the ranking of these students in relation to society, presenting up-to-date norms is necessary. Accordingly, the aim of the present study was to evaluation of some indicators of physical fitness, body composition and balance in Imam Ali university students with the purpose of norm presentation.
MethodsThe statistical population of the present study consisted of all students in Imam Ali University, who after conducting initial assessments, based on the objectives of the research and using the cluster sampling plan, 272 of these individuals were selected as the research sample. After familiarizing the subjects with the research methods, physical-motor fitness tests consist of 60 meters sprint run, 3600 meters endurance run, 4 by 9 meters agility test, curl up (maximum number in 2 minutes), push up (maximum number in 2 minutes) and pull up ((maximum number), as well as the three modes of static balance test and body composition assessment test were performed. Findings were presented as percentage norms and histogram diagrams.
ResultsThe mean and standard deviation values for BMI (22.72±2.45), body fat percentage (15.21±4.80), skeletal muscle mass percentage (47.81±2.80), Whr (0.82±0.04), curl up (63.67±14.54), push up (63.09±13.66), pull up (8.42±5.20), 60 meters run (8.94±0.69), 3600 meters run (13.53±0.81), 4 by 9 meters agility test (9.27±0.71), front and rear foot component of static balance test (0.92 ± 0.54) and one-footed component of static balance test (1.43±1.37) were recorded.
ConclusionThe descriptive data presented in this study can be used to assess the health and physical fitness of students of Imam Ali University and other military colleges of the army forces of the Islamic Republic of Iran and also to select more appropriate criteria for the entrance exam of army colleges.
Keywords: Physical fitness, Body Composition, Balance, Body Fat Percentage, Health -
Pages 120-130Background and Aim
Determining and evaluating the status of physical fitness of forces is important, as consequently it can provide accurate planning for the development of physical fitness factors, promotion of healthy lifestyles and the provision of desirable services in the area of assigned tasks. Therefore, the purpose of the present study was to investigate the level of physical fitness of female college students in a military-medical center.
MethodsIn descriptive cross-sectional study 75 female scholarship students in the military-medical center, Tehran, Iran take part as study sample. After initial medical evaluation and exclusion of illness person or with special problems, the health physical activity and medical history questionnaires were completed by the subjects. Anthropometric tests (height, weight, and body mass index) and physical fitness tests including body composition (body composition analysis), trunk muscle endurance (sit up test) and upper body muscle endurance (push up test), flexibility (sit and reach), cardiovascular endurance (shuttle-run test) and agility (4×9 test) were performed by physical education specialists.
ResultsThe body mass index was 21.84 kg / m2 and body fat was 28.04 percent. The mean of sit-up and push up tests were 40 and 29.74 repetition, respectively. The mean record of 35.62 cm for flexibility, 25.34 ml/kg/min for cardiovascular endurance, and 12.20 seconds for 4×9 agility test were obtained.
ConclusionThe body mass index of female students was in the normal range, but their body fat percentage was in very poor condition. The subject's record in cardiovascular endurance, flexibility and agility factors was poor.
Keywords: Physical Fitness, Student, Female, Medical, Military -
Pages 131-140Background and Aim
In addition to antioxidant compounds, green tea has anti-diabetic antibacterial, anti-inflammatory, anti-fibrotic and anti-obesity properties. So, this study aimed to investigate the effect of 8- weeks of aerobic training and green tea supplementation on aerobic capacity, body mass index and fat percentage in obese and overweight officers students.
MethodsIn this quasi-experimental study, which was conducted in 2018 at Imam Ali Officer University, 60 subjects with age range 18-22 years and BMI greater than 25 kg / m2 were selected by available convenience sampling method; They were divided randomly into 4 groups: aerobic training (n=13), green tea supplement (n=18), aerobic training + green tea supplement (n=16) and control groups (n=13). Aerobic training program included aerobic training 45-60 minutes at 60-80% maximum heart rate, three sessions per week which lasted for 8 weeks. Green tea supplement group while maintaining their diet 2 hours after each meal brewed 2 g dry green tea in 150cc Boiling water in three meals in the morning, noon and evening consumed. The aerobic capacity, body mass index and fat percentage of the participants in the two stages before and after the training protocol were also measured. A one-way statistical analysis of the variance test (ANOVA) was used to significantly compare the groups, and a Tukey follow-up test was used to significantly compare the pairs of groups.
ResultsEight weeks of aerobic training significantly reduced body weight, body mass index and body fat percentage (P<0.05) and green tea supplementation significantly reduced body weight and body mass index (P<0.05). Also, the combination of aerobic training and green tea supplementation, in addition to weight loss, body mass index and body fat percentage, resulted in a significant increase in aerobic capacity (P<0.05).
ConclusionConsidering that the combination of aerobic training and green tea supplementation reduces the body mass index, fat percentage and increases aerobic capacity among officer students. It is therefore a valuable non-pharmacological strategy for realizing and improving research parameters.
Keywords: Aerobic capacity, Aerobic Training, Green Tea Supplement, Obesity, Officer Students -
Pages 141-153
Although adequate sleep is an important factor in daily performance and health of all civilians, with regard to nature of their job, military forces are prone to sleep disorders and insomnia and low sleep quality are common problem in military. Combat readiness is a broad concept and is influenced by several factors such as infrastructures and equipment, supporting agents and the quality of the organization, it is believed that human resources are the most valuable assets of the military forces and the factors affecting their performance in individual levels have a significant impact on total readiness of military forces. Due to its vital importance in military performance, beside nutrition and exercise nowadays sleep is identified as one of the pillars of Army Performance Triad (P3), and scientific and military medical boards and organizations provided special recommendations to optimize sleep and performance in military forces. According to the guidelines compliance with the sleep hygiene guidelines and implementing sleep management strategies in military environments by improving sleep quality may reduce the consequences of inadequate sleep and be helpful in optimizing military performance and readiness. However, there is still need for more research to provide practical recommendations for the purpose of managing sleep under unforeseen operational conditions, as well as specific environmental conditions (altitude, very cold and warm environments, etc.) to maintain or enhance combat power of military forces.
Keywords: Sleep Restriction, Physical Fitness, Combat Readiness, Military -
Pages 154-162Background and Aim
Citrulline Malate (CM) has proposed as a supplement which improves anaerobic performance. The purpose of this study was to assess the short-term effect of CM on LDH and Lactate levels and resistance exercise performance.
MethodIn a crossover study, 16 males (mean Age: 26.4±4.7 years, BFP: 15.4±6.7 %, and BMI: 23.7±2.8 kg.m2) selected as subjects. The subjects were attended 3 resistance exercise sessions in a full body protocol consisting of Hack Squat, Leg Extension, Barbell press and Lat Pull down respectively. An hour Before the beginning of exercise, the subjects consumed 6g CM+250ml water in the first week, placebo consisting of 5g Dextrose+250ml water in the second week, and 8g CM+250 ml water in the last week. Blood Samples were taken from each subject 1 hour before, immediately, and 30min after exercise to measure LDH and Lactate levels. Immediately after each set, rate of perceived exertion (RPE) for all exercises were recorded.
ResultsThere are no significant changes in Lactate levels between resistance exercise sessions (P>0.05), but there is significant difference in LDH levels (P<0.05). Moreover, no significant change seen in RPE between sessions (P>0.05).
ConclusionIt seems that consuming CM following an intense resistance exercise session may reduce LDH levels but it does not improve RPE after exercise.
Keywords: Citrulline Malate, Resistance Exercise, LDH, Lactate -
Pages 163-173Background and Aim
In recent years, many efforts have been made to develop public sports in Iran. The purpose of this study was to identifying and prioritizing the sports fields selection criteria with public sports development approach in Islamic republic of Iran army.
MethodsAll experts of the physical education department of Army in Tehran, Iran were a sample of qualitative stage, 12 of whom were interviewed in a purposeful and accessible method and completed the interviews with theoretical saturation. Data analysis with thematic analysis technique identified 6 main themes and 22 sub themes. The quality of the findings was confirmed by verifying of the participants and calculating the reliability coefficient of the coding. The statistical population of the quantitative phase consisted of the managers and deputies of the physical education units of army forces and sport officers in Tehran, 25 of whom completed a paired comparisons questionnaire based on qualitative findings.
ResultsAnalysis of data by AHP method in Expert Chase 11 software showed that the priority of the main criteria were cost (0.402), space (0.228), applicability (0.123), training capability (0.112), attractiveness (0.091) and versatility (0.043). Also, in the sub-criteria, low infrastructure capital (0.191), cheap individual equipment (0.109) and the need for flexible space (0.108) were the top three priorities. Consistency of the comparisons was confirmed by calculating the inconsistency rate (<0.1).
ConclusionThe current findings can be used to launch public sports activities and disciplines in different areas in the Army.
Keywords: Public Sport, Sport Development, Sport Participation, Iran Army -
Pages 174-182Background and Aim
Functional Movement Screening (FMS) which plays an important role in predicting sports injuries, has been recommended by many sports experts in designing exercise programs. The present study aimed to evaluate the effects of functional movement training program on functional movement screening scores and selected physical fitness factors in active military men.
MethodsThirty eight active injury-prone military men were divided into experimental (n=18) and control (n=20) groups based on functional movement screening and without any injury using the convenience and purposive method. Functional movement Screening (FMS) was evaluated by a set of FMS and flexibility tests through sit and Reach test; Dynamic Balance was evaluated by Y-Balance Test (YBT); and the explosive power by the Sargent's jump test. The experimental group performed the functional movement training program for eight weeks.
ResultsThe comparison of total FMS score indicated a significant difference (P<0.05 and effect size=0.64) between experimental and control groups. There was also a significant improvement in the scores of flexibility (p<0.05 and effect size=0.87), dynamic balance (p<0.05 and effect size=0.78) and explosive power (p<0.05 and effect size=0.68).
ConclusionAccording to results, the functional movement training program could increase scores of functional movement screening and physical fitness in active military men. Therefore, it seems that this training program can reduce the risk of injury in injury-prone individuals.
Keywords: Functional Movement Screening, Active Military Men, Physical Fitness Factors -
Pages 183-192Background and Aim
The aim of this study was to investigate the effect of eight weeks of TRX training on changes in cerebral serotonin, happiness, and Army Physical Fitness Test (APFT) test score and the relationship between serotonin and happiness of border guard’s soldiers in Sistan and Baluchestan province, south-west of Iran.
Methods30 border guard’s soldiers volunteered to participate in this study and were in two control (age: 22.1±2.8 years) and experimental (age: 23±2.2 years) groups. TRX training was performed three times a week for eight weeks, and the intensity of the training was increased every two weeks. Serotonin levels, happiness, some anthropometric dimensions, and fitness levels (using the APFT test) were measured before and after training. Blood samples were taken 24 hours before and after the last training session and tested in a specialized laboratory.
ResultsIn the experimental group, serotonin level 71.7% (P=0.0001), happiness 29.5% (P=0.0001), and APFT test score 16.3% (P=0.0001) had a significant increase; while in the control group, serotonin levels showed a significant decrease of 24.2% (P=0.011). The findings indicate a significant increase in serotonin, happiness, and APFT score in the experimental group compared to the control group (P=0.0001). Also, a direct and relatively strong relationship was observed between serotonin changes and happiness (r=0.616).
ConclusionTRX's eight-week workouts seem to have a positive effect on physical fitness, body composition, and increase soldiers' vitality and happiness.
Keywords: TRX training, Serotonin, Happiness, Army Physical Fitness Test (APFT) test